ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi creată Instituția Ombudsmanului oamenilor de afaceri

14:21 | 04.03.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Premierul Ion Chicu a avut miercuri o ședință cu ministrul Anatol Usatîi și alți responsabili cu scopul de a evalua etapa procesului de elaborare a legii Avocatului Antreprenorilor (Ombudsmanul), transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

A fost examinată experiența altor state în acest domeniu și discutate practicile bune care pot fi preluate.

„Conceptul elaborat urmează să fie discutat cu oamenii de afaceri, opinia cărora este foarte importantă în acest caz”, a spus Ion Chicu. Premierul a accentuat necesitatea de a definitiva proiectul în termene cât mai restrânse, astfel încât Ministerul Finanțelor să poată planifica resursele necesare în bugetul pentru 2021.

Instituția Ombudsmanului businessului va fi creată pe lângă Parlament și va acorda asistența necesară în apărarea drepturilor oamenilor de afaceri.  

Șeful executivului a solicitat să se acționeze astfel încât instituția să fie funcțională începând cu 1 ianuarie 2021.

img20001911

img20001911

img20001911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!