ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ion Chicu a evaluat mersul lucrărilor de reconstrucție la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia

15:48 | 05.03.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a evaluat astăzi desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a unui bloc de studii al Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia. În liceu studiază peste 800 de elevi, dar capacitatea instituției este pentru 600 de copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, în vara anului 2019 au demarat lucrările de reparație a clădirii fostei grădinițe, care va fi transformată în bloc de studii pentru elevii din clasele primare, cu o capacitate de 300 de copii. Instituția cu două etaje se renovează capital, fiind modernizate rețelele de infrastructură, schimbat acoperișul și finisată fațada.

Premierul a fost informat despre faptul că se respectă termenul de executare a lucrărilor, iar până la 1 septembrie 2020 blocul de studii va fi funcțional.

Ion Chicu a solicitat responsabililor să urmărească ca lucrările să fie executate calitativ, iar materialele folosite să corespundă normelor naționale.

Guvernul a alocat 4,5 milioane de lei pentru procurarea mobilierului și echipamentului necesar. Reparația blocului este desfășurată în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Republica Moldova”, gestionat de ministerul de profil și implementat de FISM.

În cadrul Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia activează în total cca 85 de angajați, dintre care peste 50 reprezintă cadrul didactic.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!