ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipei de fotbal Zimbru Chișinău i-a fost acordată licența ”A”

10:24 | 06.03.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Echipei de fotbal Zimbru Chișinău i-a fost acordată joi licența ”A”, iar formațiilor Milsami Orhei și Petrocub Hâncești – licența națională de către Organul de apel al sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal de la Federația Moldovenească de Fotbal, relatează MOLDPRES.

Aceasta semnifică participarea în campionatele naționale ale Diviziei A. Anterior clubul de fotbal Zimbru Chișinău a anunțat retragerea formațiilor sale din toate diviziile campionatelor naționale din cauza situației financiare precare. ”Am acumulat multe datorii. Nicolae Ciornîi, patronul clubului, nu mai este în stare de unul singur să întrețină echipele. Invităm vineri, 6 martie, microbiștii, oameni de afaceri, pentru a discuta situația creată”, a declarat pentru mass-media directorul sportiv al clubului Sevastian Botnari.

Zimbru Chișinău deține opt titluri de campioană națională, șase de posesoare a Cupei Moldovei și a cucerit o Supercupă a Moldovei. Ea a constituit mulți ani nucleul echipei naționale și este singura care a participat la toate campionatele naționale după proclamarea independenței țării. Un grup de componenți ai clubului - Alexandru Spiridon (1992), Alexandru Kurtean (1993), Serghei Cleşenco (1994), Ion Testemiţanu (1995, 1997), Serghei Epureanu (1999), Boris Cebotari (2002) - au fost desemnați cei mai buni jucători ai anului.

img20001982

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!