ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Furnizorii de servicii poștale vor avea dreptul de a presta servicii de plată și de emitere a monedei electronice

11:17 | 06.03.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Furnizorii de servicii poștale vor avea dreptul de a presta servicii de plată și de emitere a monedei electronice. Un proiect de lege ce prevede modificări în legislația privind comunicațiile poștale a fost adoptat de Parlament vineri, în lectura a doua, comunică MOLDPRES. 

Legea modificată va reglementa atât activitatea în domeniul comunicațiilor poștale a operatorilor poștali, indiferent de tipul lor de proprietate, cât și mecanismul de finanțare a serviciului poștal universal în condiții care să garanteze furnizarea permanentă a acestui serviciu.

Vor fi introduse principii de formare a tarifelor, acestea urmând să fie stabilite de către furnizorii de servicii poștale. Ele trebuie să fie orientate în funcție de costuri și să stimuleze furnizarea unui serviciu poștal universal eficient. 

Totodată, aplicarea unui tarif uniform nu exclude dreptul furnizorului de serviciu poștal universal de a încheia acorduri tarifare individuale privind prețurile cu utilizatorii. În afară de aceasta, se propune introducerea în lege a noțiunii de ”servicii poștale electronice”. Furnizorii de servicii poștale vor avea dreptul de a presta servicii de plată și de emitere a monedei electronice.

De asemenea, sunt incluse prevederi suplimentare privind utilizarea datelor cu caracter personal. Astfel, furnizorii de servicii poștale vor prelucra doar datele cu caracter personale strict necesare, cu respectarea legii privind protecția datelor cu caracter personal.

img20001989

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!