ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani va prezenta un spectacol la Chișinău

12:04 | 09.03.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat "Casting...Casting...Casting..." de Lucian Băleanu, fiul regretatului actor și regizor moldovean Andrei Băleanu, montat de regizorul Alexandru Vasilachi la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani, va fi jucat în premieră joi, 12 martie, la ora 18.30, pe scena Teatrului Național ”Satiricus I.L. Caragiale” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, regizorul Alexandru Vasilachi a menționat că spectacolul "Casting...Casting...Casting...” este povestea unei actrițe, care trece un număr de castinguri, de examene, de concursuri pentru a obține roluri.

”De fapt, autorul Lucian Băleanu, nu se oprește numai să înșire o poveste a unei actrițe. După mine, în piesa asta se poate regăsi orice om care, la rândul său dă un șir de examene în viața sa, sau, cum acum e mai la modă și se numește casting. Un șir de examene, care îi schimbă viața radical și din dorința de a obține ceva este nevoit să treacă aceste examene care îl marchează. Acum un an, Lucian Băleanu mi-a propus această piesă, pe care am montat-o la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani. În rolul central este actrița Ella Nistor, care după mine se isprăvește foarte bine cu rolul și cu sarcinile propuse de regizor și autor”, a precizat regizorul.

Potrivit lui Alexandru Vasilachi, eroina piesei îndeamnă lumea să nu dispere când nu reușește ceva și să se prezinte la noi și noi castinguri până va obține ceea ce își dorește, acesta fiind mesajul spectacolului.

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu. Muzică - Alexandru Vasilachi, coregrafie – Victoria Bucun, regizor tehnic – Ioan Ciofu. Spectacolul durează 60 de minute.

Lucian Băleanu s-a născut la 14 martie 1970 în orașul Chișinău. În 1995, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din Cluj, România. A fost secretar literar la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani. În prezent, este profesor la Colegiul Național ”A.T Laurian” din acest oraș. Este doctor în filologie și autor al unor piese de teatru.

img20002039

img20002039

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!