ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O seară de jazz va avea loc la Sala cu Orgă

14:31 | 09.03.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. La Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc marți, 10 martie, la ora 18.00, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”, ediția a 54-a, un concert cu genericul ”O seară de jazz”, susținut de Ansamblul ”Sedov Jazz Trio” din Moscova, Federația Rusă, informează MOLDPRES.

Pe scenă vor evolua: Vladimir Sedov (pian), Serghei Suteaghin (contrabas) și Pavel Demidov (percuție). De asemenea, va participa Anastasia Gusarova (flaut, R. Moldova). În program: aranjamente ale creațiilor in clasica universală, muzică de film, jazz, blues, rock de C.Bolling, D.Ellington, C.Corea, E.Kusturica, D.Kramer, E.Garner, O.Peterson, A.Piazzolla, A.Dudley și A.L.Webber.

În aceeași zi, la ora 11.00, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” readuce în scenă spectacolul ”Aventurile lui Chiț” de Valentin Dobrescu, la 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, în regia Luminiței Țâcu și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Cutia neagră”, după un scenariu de Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca.

Miercuri, 11 martie, la ora 11.00, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” își așteaptă publicul la spectacolul ”Dragi mi-s romanțele” de Sofia Prokofieva, la 15.00, Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” – la spectacolul ”Jurnalul Annei Frank”, regie – Nelly Cozaru, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” - la spectacolul ”Cine l-a trezit pe Yorick?” după patru piese de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – la spectacolul ”Labirint” de Rajiv Joseph, în regia Danielei Burlaca.

Tot miercuri, la ora 18.30, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”, Cvartetul ”Kestutis Vaiginis” din Lituania va susține un concert de jazz dedicat aniversării a 30-a de la restaurarea Independenței Lituaniei. Pe scenă vor evolua: Kęstutis Vaiginis (saxofon), Dmitrij Golovanov (pian), Lituania, Kagan Yildiz  (contrabas) și Ferit Odman (percuție), Turcia.

Joi, 12 martie, la ora 11.00, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va prezenta spectacolul  ”Cenușăreasa” după Frații Grimm în regia lui Aurelian Bălăiță (România), la 13.30, Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” – spectacolul ”Jurnalul Annei Frank”, regie – Nelly Cozaru, la 18.00,Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Aveți ceva de declarat?” de Georges Feydeau, în regia lui Petru Hadârcă, la 18.30, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” – spectacolul ”Traviata” – operă în patru acte de Giuseppe Verdi, în regia Eleonorei Constantinov și la 19.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Căsătoria – instrucțiuni de utilizare” și Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”TOC” de Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca.

img20002049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!