ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a operat modificări în Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii

10:48 | 10.03.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Președintele CSM ar putea fi ales inclusiv din partea membrilor care nu sunt judecători. Un proiect de lege pentru modificarea articolului 5 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii a fost votat marți de Parlament în prima lectură, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit proiectului, condițiile ce au impus elaborarea modificărilor au fost opinia urgentă a Comisiei de la Veneția și a Directoratului Drepturile Omului al Directoratului general pentru drepturile omului și statul de drept al Consiliului Europei. Astfel, oportunitatea proiectului de lege rezidă în ajustarea conceptului de alegere a președintelui CSM în conformitate cu standardele internaționale. 

 

img20002072

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!