ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești

14:00 | 11.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală va întreprinde măsuri de precauție pentru a asigura un proces electoral fără pericole la alegerile din Hâncești, programate pentru duminică, 15 martie 2020, transmite MOLDPRES.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat astăzi, 11 martie, că reprezentanții CEC vor interveni pentru a asigura un flux controlat de alegători și pentru a evita îmbulzeala și aflarea în aceeași încăpere a unui număr mai mare de 50 de persoane.

De asemenea, Dorin Cimil a spus că instituția pe care o conduce va emite o circulară cu toate indicațiile necesare pentru inițierea unor măsuri concrete de protecție atât a alegătorilor, cât și a membrilor secțiilor de votare.

Precizările președintelui Comisiei Electorale Centrale au fost făcute în contextul în care autoritățile moldovene au interzis toate manifestațiile publice din țară, din cauza escaladării numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală nr. 38 se vor desfășura duminică, 15 martie 2020. Funcția de deputat a rămas vacantă după ce Alexandru Botnari, ales deputat în circumscripţia nr. 38, şi-a dat demisia, fiind în incompatibilitate de funcție.

img20002134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!