ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ODIMM a început înscrierea la Programul „Femei în afaceri”

14:59 | 12.03.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat pe 11 martie înscrierea din acest an la Programul „Femei în afaceri”. Femeile antreprenoare, la toate etapele de dezvoltare ale afacerilor, pot aplica la una din cele trei componente de suport ale Programului, transmite MOLDPRES.

Prima componentă prevede suport la inițierea afacerii. În cadrul acesteia, femeile pot beneficia de instruire antreprenorială, mentorat și ghidare. Sunt eligibile femeile care planifică lansarea unei afaceri, iar termenul limită pentru înscriere este 11 mai.

A doua componentă include suport pentru afacerile nou-create (concurs de granturi mici). Această componentă presupune accesarea de granturi în valoare de până la 165 de mii de lei pentru companiile înregistrate de la 0 la 24 luni. Înregistrarea proiectelor investiționale poate fi făcută până la 11 aprilie.

Cea de-a treia componentă planifică suport pentru companiile în creștere (concurs de granturi mari). Aceasta prevede oferirea unei finanțări nerambursabile de până la 1,65 mln de lei pentru companiile active pe piață mai mult de doi ani, orientate spre export sau exportatoare. Înregistrarea notelor de concept se va efectua până la 26 aprilie.

Programul „Femei în afaceri” a fost aprobat prin hotărâre de Guvern, în 2016. Scopul Programului constă în oferirea suportului financiar și non-financiar, prin acordarea granturilor pentru investiții și servicii relevante pentru dezvoltarea afacerilor de către femei. Scopul acestuia este de a crește oportunitățile economice pentru femei, prin reducerea barierelor la inițierea sau dezvoltarea unei afaceri; facilitarea accesului la investiții și asistență pentru dezvoltarea afacerilor gestionate de femei, menite să complementeze suportul financiar şi non-financiar disponibil pentru femeile antreprenoare din Republica Moldova; crearea unui model național integrat de suport pentru dezvoltarea antreprenorialului feminin, care vizează diferite etape de dezvoltare a businessului: de la planificarea afacerii (inițiere) - la întreprinderi nou-create şi până la afaceri în creștere etc.

img20002205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!