ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expozițiile de artă plastică contemporană au fost suspendate

15:06 | 12.03.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova a sistat vernisajele expozițiilor de artă plastică contemporană anunțate anterior, în conformitate cu Hotărârea nr. 6 din 10 martie a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică privind evoluţia situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menționat că instituția anunţă „sistarea doar a vernisajelor pentru expoziţiile programate în perioada 19 martie -05 aprilie şi 26 martie - 05 aprilie 2020 la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”. Totuși, expozițiile planificate vor fi deschise, dar fără public”, a precizat președintele UAP.  

Potrivit lui Dumitru Bolboceanu, activitatea administrativă internă a instituţiei se va desfăşura în continuare după programul normal de lucru. Totodată, se vor lua toate măsurile necesare în ceea ce priveşte asigurarea maximă a igienei la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”, atelierele de creaţie, dar şi la sediul central, prin dotarea cu substanţe dezinfectante recomandate în acest sens.

În funcţie de situaţia epidemiologică şi măsurile luate de autorităţi la nivel naţional, aceste prevederi pot fi modificate.

img20002207

img20002207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!