ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2020 în R. Moldova vor fi reparate sute de kilometri de drumuri, a anunțat ministrul Economiei

18:00 | 12.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. În acest an, este preconizată construcția și reparația a 500 de km de drum din rețeaua de trasee naționale, regionale și magistrale. Informația a fost prezentată joi, în Parlament, de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, comunică MOLDPRES.

Oficialul a precizat că din Fondul rutier, pentru reparația drumurilor în anul curent vor fi alocați mai mult de jumătate de miliard de lei. ”Majorarea finanțării ne permite să extindem lucrările nu doar pentru întreținere și plombarea gropilor sau salubrizare, dar și pentru desfășurarea lucrărilor capitale la reparația drumurilor și podurilor. Avem alocate în acest an mai mult de jumătate de miliard de lei”, a spus ministrul.

Usatîi a precizat că acum se finalizează lucrările lansate din Fondul de dezvoltare regionale, costul cărora se ridică la 145 mln de lei. Totodată, din bugetul de stat au fost alocate aproape un miliard de lei administrațiilor publice locale de nivelul I și II pentru reparația drumurilor locale.

”Circa 380 de mln de lei au fost alocate pentru administrațiile locale de nivelul I și mai mult de 600 mln de lei - administrațiilor publice locale de nivelul II pentru reparația drumurilor”, a precizat Usatîi.

Oficialul a mai spus că se află în proces și licitații pentru stabilirea antreprenorilor care vor construi alți 500 km de drum. Usatîi susține că aceste lucrări au un termen de execuție de 2-3 ani. De asemenea, ministerul planifică reparația altor 850 km de drumuri naționale.

img20002216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!