ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cadrele didactice din municipiul Chișinău vor munci de la domiciliu

14:46 | 15.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Toți angajații instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, de mâine, 16 martie, vor munci de la domiciliu, transmite MOLDPRES. 

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău a emis o circulară prin care informează directorii instituţiilor de învățământ general (preşcolar, primar, secundar şi extraşcolar) despre necesitatea stabilirii, prin ordin intern, a locului de muncă al angajaţilor la domiciliu.

Potrivit notei publicate pe rețelele de socializare, cadrele didactice şi cele didactice auxiliare urmează să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare. Rezultatele monitorizării vor fi înscrise într-un registru de evidenţă al grupei/clasei elaborat individual de cadrul didactic şi vor fi transmise conducerii instituţiei de învăţământ.

Directorii instituţiilor vor raporta zilnic DGETS (patronilor) dinamica situaţiei epidemiologice în rândul copiilor/elevilor şi angajaţilor din instituţiile de învăţământ.

Cadrele didactice sunt încurajate de a propune elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activităţi de consolidare, aprofundare şi dezvoltare a competenţelor specifice la disciplinele şcolare.

Măsura luată de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău face parte din acțiunile de prevenire a infecției cu COVID-19. Comisia Națională extraordinară de sănătate publică a instituit la 13 martie curent, Cod Roșu la nivel naţional în legătură cu situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19.

img20002303

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!