ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accesul publicului în instituțiile teatral-concertistice, muzee, biblioteci, case de cultură și centre de creație a fost sistat

13:54 | 16.03.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. În scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a decis să sisteze accesul publicului în instituțiile teatral-concertistice, muzee, biblioteci, case de cultură și centre de creație, până la data 1 aprilie 2020, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol,a menționat că, în această perioadă de timp, acces în incinta instituțiilor vizate vor avea doar angajații acestora.

”Angajații din toate instituțiile de cultură își desfășoară activitatea conform programului de muncă cu achitarea salariilor. Celelalte activități au fost anulate: concerte, expoziții, lansări de carte, etc. La cerere, angajatului i se poate acorda concediu în conformitate cu legislația în vigoare. Directorii instituţiilor pot dispune la cerere, prin Ordin, munca la domiciliu pentru unii angajați, cu monitorizarea activităţilor acestora. Totodată, conducătorii instituțiilor vor monitoriza starea de sănătate în rândul angajaților care activează în incinta instituției și la domiciliu,” a precizat Andrei Chistol.

Potrivit oficialului, directorii instituțiilor vor asigura procesul de igienizare a tuturor spațiilor cu substanțe dezinfectante pe bază de alcool (70%) și vor informa ministerul despre situațiile excepționale apărute.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează importanța respectării măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecție cu virusul COVID-19, emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

 

img20002339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!