ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” promovează aplicații educaționale pe rețelele sociale

17:27 | 17.03.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Aplicații educaționale pe diverse domenii pentru copii de diferite vârste promovează zilele acestea Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directorul instituției, a menționat că anterior biblioteca a avut un proiect dedicat promovării aplicațiilor educaționale pe tablete sau pe telefon pentru copii de diferite vârste, precum și pentru activități pentru copii împreună cu părinții.

”Acum ne-am propus ca pe pagina noastră de facebook să promovăm aplicațiile educaționale pentru copii pe diferite subiecte, începând de la copiii cei mai mici, cu aplicații despre culori și cifre, până la elevi din clasele superioare cu aplicații din matematică, geografie, istorie etc. În acest mod, venim și în sprijinul părinților și cel al elevilor ca aceștia să-și poată continua procesul de studii și de dezvoltare. În plus, promovăm pe site resursele educaționale, cărți electronice care pot fi accesate și utilizate gratuit, sau stocate pe tabletă ori pe telefonul mobil. Adică, noi încercăm de la distanță să propunem utilizatorilor diverse resurse”, a precizat directorul bibliotecii.

Potrivit Eugeniei Bejan, biblioteca a plasat astăzi pe facebook o aplicație pentru copii la matematică -  „Jocuri matematice”. ”Aceasta este concepută pentru toate vârstele, inclusiv copii, adulți, părinți și bunici. Cu ajutorul ei învățăm să scădem, adunăm, înmulțim, împărțim într-un mod interactiv. Aplicația oferă și victorine, dueluri matematice. Ea poate fi setată în mai multe limbi: engleză, franceză, rusă, germană, italiană, portugheză și nu necesită o conexiune la Internet. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play”, a mai spus sursa citată.

În legătură cu instituirea gradului de alertă Cod roșu la nivel național referitor la răspândirea infecției cu COVID-19, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” este închisă pentru public începând cu 15 martie 2020, pe un termen nedeterminat. 

img20002395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!