ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 5 200 de persoane au traversat hotarul R. Moldova în ultimele 24 de ore

10:25 | 18.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 5 206 traversări. Dintre acestea majoritatea, circa 3 041 au fost pe sensul de intrare în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, din cele peste 3 000 de persoane care au intrat în R. Moldova, circa 2 257 au traversat hotarul prin punctele de la frontiera moldo-română și doar 782 treceri au fost la frontiera cu Ucraina.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 1 730 traversări persoane;
PTF Sculeni – 887 traversări persoane;
PTF Tudora – 537 traversări persoane;
PTF Costești – 624 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 331 traversări persoane;
PTF Otaci - 308 traversări persoane.

Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 3 516 traversări, dintre care un număr mai mare a vehiculelor înmatriculate în străinătate – 1 767 treceri.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 284 de persoane și completate 1 193 de fișe epidemiologice individuale.

În conformitate cu Hotărârea nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, începând cu data de 17 martie curent, ora 00.00, a fost interzisă autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie curent, ora 20.00, a fost interzisă autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului. Totodată, din 17 martie curent, ora 00:00, a fost sistat traficul aerian. De asemenea, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat sunt închise pe o perioadă nedeterminată.

La frontiera cu România sunt închise posturile Cahul-Oancea , Lipcani-Rădăuți-Prut, iar la frontiera cu Ucraina și-au sistat activitatea vămile Ocniţa-Sokireanî, Larga-Kelmenţî, Criva-Mamalîga, Vulcăneşti-Vinogradovka, Basarabeasca-Serpniovo-1, Cosăuţi-Iampoli, Unguri-Bronniţa, Ceadâr-Lunga-Novîe Troianî, Pervomaisc-Kuciurgan , Goianul Nou-Platonovo, Hristovaia-Bolgan.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!