ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Părinții care cresc cel puțin patru copii vor beneficia de poliță medicală gratuită

10:59 | 19.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea articolului 4 din Legea nr. 1585/1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală vor fi publicate vineri în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit legii, ambii părinți, inclusiv cei adoptivi, care cresc cel puțin patru copii, vor beneficia, la opțiunea acestora, de statut de persoană asigurată în sistemul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală /AOAM/.

Astfel, în lege se specifică că de statut de persoană asigurată în sistemul AOAM va beneficia părintele, inclusiv adoptiv, care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii, pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani. Documentele justificative care confirmă faptul că părintele exercită în mod efectiv creșterea și educarea copiilor vor fi eliberate de către structurile teritoriale de asistență socială.

Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Persoanelor cărora, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, li s-a acordat statutul de persoană asigurată de către Guvern, ca mamă cu patru și mai mulți copii, li se menține acest statut. Guvernul, în termen de 3 luni de la data publicării prezentei legi, va aduce actele sale normative în concordanță cu aceasta.

Sursa: www.monitorul.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!