ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova au fost operate reduceri la prețul benzinei și motorinei

10:05 | 20.03.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Mai multe companii importatoare de combustibil au ieftinit vineri prețurile la benzină și motorină, în medie benzina costă cu 90 de bani mai puțin, iar motorina cu 80 de bani, transmite MOLDPRES.

În stațiile de alimentare cu combustibil benzina A 95 a ajuns la un preț situat între 16,72- 17,15 lei pentru un litru, iar litrul de motorină se vinde cu 14,72-15,32 lei. Gazul lichefiat costă 9,97 lei, în comparație cu 10,15 lei cât era anterior.

Petroliștii afirmă că ieftinirea produselor petroliere a fost determinată de reducerea prețurilor la bursele internaționale și a prețurilor de import. La bursele internaționale, prețul unui baril de petrol a coborât sub plafonul de 25 de dolari - este cel mai mic preț înregistrat în ultimii zece ani. Experții internaționali declară că tendința de scădere va continua.

În Republica Moldova prețurile la combustibil au înregistrat reduceri neesențiale, de doar 7 la sută, datorită faptului că importatorii de combustibil mai au stocuri procurate înaintea prăbușirii prețului la petrol. Prețul benzinei și motorinei la pompele de alimentare va scădea esențial în momentul în care importatorii vor aduce stocuri de combustibil procurate la un preț mai mic.

img20002484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!