ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2000 de cetățeni au intrat pe teritoriul R. Moldova în ultimele 24 de ore

10:14 | 20.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 3 765 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 2 083 traversări persoane, dintre care 1 470 treceri la frontiera moldo-română, 611 treceri la hotarul cu Ucraina și două treceri ale frontierei aeriene, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a hotarului au fost:
PTF Leușeni – 637 traversări persoane;
PTF Sculeni – 472 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 283 traversări persoane;

Traficul de mijloace de transport în ultimele 24 de ore a constituit 2 710 traversări, dintre care un număr mai mare a fost cel al vehiculelor înmatriculate în Republica Moldova – 1 504 treceri.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au anunțat că fortifică mai multe măsuri pe linia diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Printre acestea se numără: monitorizarea persoanelor revenite din regiunile cu izbucniri în focare de COVID-19, detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou, izolarea de celelalte persoane, solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în instituția specializată spitalicească.

Pe sensul de intrare în țară, călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei, se asigură că aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 3 765 persoane și completate 2 083 de fișe epidemiologice individuale.

În conformitate cu Hotărârea nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, începând cu data de 17 martie curent, ora 00.00, a fost interzisă autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie curent, ora 20.00, a fost interzisă autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a hotarului deschise traficului. Totodată, din 17 martie curent, ora 00:00, a fost sistat traficul aerian.

img20002486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!