ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bugetarii vor avea o vacanţă forţată în perioada 28 martie - 5 aprilie

20:16 | 26.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Angajaţii instituţiilor bugetare vor avea, în perioada 28 martie - 5 aprilie, zile libere, care vor fi remunerate, conform deciziei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, întrunită în şedinţă joi, 26 martie, transmite MOLDPRES.

„Se vor afla în vacanţă forţată toate structurile bugetare, cu excepţia celor din domeniile medical, al sănătăţii publice, apărării, menţinerii ordinii publice şi securităţii”, a declarat la finele şedinţei președintele Comisiei, prim-ministrul Ion Chicu.

Potrivit premierului, aceste zile vor fi recuperate conform legislaţiei, odată cu încetarea stării de urgenţă.

Totodată, oficialul a relevat că aceste zile libere nu sunt o vacanţă propriu-zisă, ci o măsură necesară pentru prevenirea şi combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19. "De aceea, rog seriozitate şi responsabilitate, iar în această perioadă să staţi în casă ca să ieşim cât mai curând din criza pandemiei", a subliniat prim-ministrul.

De asemenea, Ion Chicu a făcut apel către mediul privat, cerând să se conformeze acestei situaţii complicate şi să lase să activeze în întreprinderi sau oficii numai numărul de angajaţi strict necesar pentru desfăşurarea procesului de muncă.

Joi, 26 martie, în ţară au fost înregistrate încă 28 de cazuri de COVID-19, bilanțul cazurilor confirmate cu noul tip de coronavirus ajungând la 177. 

img20002699

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!