ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

60 de lucrători din sistemul medical au fost infectați cu COVID-19

10:05 | 30.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Circa 23 la sută din numărul bolnavilor de COVID-19 sunt angajați din sistemul medical. Cei 60 de lucrători medicali lucrează atât la stat, cât și la privat. Numărul total al bolnavilor de coronavirus a ajuns la 263. Anunțul a fost făcut luni de directorul ANSP, Nicolae Furtună, la finele ședinței Punctului Focal, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, doar nouă dintre cadrele medicale s-au molipsit de la pacienții pe care i-au consultat. El a adăugat că atât în R. Moldova, cât și în celelalte state medicii se îmbolnăvesc deoarece se află în prima linie.

Oficialul a venit cu precizări și referitor la procedurile de înhumare a persoanelor decedate. El a specificat că pentru moment este mai bine să se renunțe la o parte din tradiții, în special la slujba din biserică și la parastase.

Prezent la ședință, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că numărul de bolnavi cu COVID în R. Moldova a ajuns la 263. Dintre aceștia, 16 sunt din stânga Nistrului. La spitalul “Toma Ciorbă” sunt internate 127 persoane, dintre care 32 în stare gravă.

La Spitalul de boli infecțioase pentru copii în prezent sunt internați 15 copii și cinci adulți, iar la Spitalul Republican sunt 13 pacienți, dintre care 12 în stare gravă. La Spitalul Ministerului Sănătății se află 60 de pacienți.

De astăzi va fi activat și Spitalul ”Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău. Iar pe parcursul săptămânii vor fi activate și unele spitale raionale. Totodată, la CIE Moldexpo va începe amenajarea unui centru de triere a bolnavilor.

În perioada 17 martie - 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19.

img20002769

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!