ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va achiziționa din China 100 de mii de teste pentru depistarea COVID-19

10:14 | 30.03.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova a comandat din China 100 de mii de teste pentru depistarea infectării cu virusul COVID-19. Anunțul a fost făcut luni de șeful statului, Igor Dodon după ședința de lucru cu speakerul Zinaida Grecianîi și premierul Ion Chicu, comunică MOLDPRES.

Președintele a menționat că dinamica infectării în Moldova ar fi mai mică decât prognozele autorităților. El a precizat că centrul de triere a suspecților și bolnavilor, ce urmează a fi organizat la CIE Moldexpo, va ușura munca depusă de personalul de la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.

Dodon a comunicat că statul va organiza zilnic curse aeriene charter pentru cetățenii moldoveni care vor să revină în țară. Prioritate la aceste zboruri vor avea mamele cu copii, persoanele bolnave și studenții.

Șeful statului a menționat că au fost adoptate și un șir de măsuri menite să scadă pagubele mediului de afaceri dar și pentru angajații care au rămas fără un loc de muncă sau fără salarii din cauza pandemiei de COVID-19. Printre acestea sunt restituirea impozitelor plătite de salariați, acordarea unor venituri echivalente cu salariul mediu pe economie și oferirea unui ajutor unic de 16 mii de lei medicilor, polițiștilor, lucrătorilor vamali.

img20002770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!