ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

11 angajați medicali din Glodeni au fost testați pozitiv cu Covid-19

10:26 | 06.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. 11 angajați medicali din Glodeni au fost testați pozitiv cu Covid-19. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu, după ședința de lucru cu șeful statului, Igor Dodon și speakerul Zinaida Grecianîi. Șeful Executivului a precizat că testarea lucrătorilor medicali a început în special în raioanele afectate, comunică MOLPRES.

Conform sursei citate, din cele 872 de persoane din sistemul medical care au fost testate la Covid-19, 240 au fost confirmate pozitiv. Testarea medicilor și lucrătorilor va continua.  

El a specificat că s-a discutat și despre trecerea la experiența europeană, când pacienții cu forme ușoare de COVID-19 sunt tratați la domiciliu, pentru a scădea presiunea asupra medicilor din spitale. „S-ar putea să trecem la experiența altor state din lume, în care pacienții cu forme ușoare de COVID-19 să fie tratați acasă. Excepție vor face persoanele cu boli cronice, chiar dacă vor avea o formă ușoară a COVID-19, acestea vor fi internate. La fel se va întâmpla și în cazul celor care nu au acasă condiții de autoizolare”, a spus Chicu.

Prim-ministrul a precizat că zilele următoare ar putea fi declarate libere pentru bugetari, dat fiind situația critică din unele regiunii ale țării și riscul mare de infectare. Totuși, în privința acestui lucru urmează să vină cu recomandări specialiștii în epidemiologie.

„O să discutăm cu specialiști și o să vedem pentru ce perioadă se propune liber pentru angajații bugetari. Situația este complicată în raioanele Soroca și Ștefan Vodă, iar la Glodeni sunt deja mai multe focare”, a adăugat Chicu.

Șeful Cabinetului de miniștri a menționat că la ora 12.00 se va întruni Comisia pentru Situații Excepționale pentru a decide noi măsuri ce țin de pandemia de COVID-19.

img20002934

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!