ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 11-12 aprilie, circulaţia transportului de pasageri în Chişinău şi Bălţi va fi sistată

20:09 | 08.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. În zilele de sâmbătă şi duminică, 11-12 aprilie, circulația transportului public din municipiile Chișinău și Bălți va fi sistată. O decizie în acest a fost luată de Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale în şedinţa de miercuri, 8 aprilie, transmite MOLDPRES.

De asemenea, Comisia a decis să prelungească termenul de sistare a activității taxatorilor în transportul public de pasageri din cele două municipii până la 24 aprilie 2020.

Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că cheltuielile pentru transportarea gratuită a pasagerilor din Chişinău şi Bălţi, cu troleibuzele şi autobuzele, vor fi suportate de întreprinderile municipale de profil.

Deciziile se înscriu în contextul măsurilor aplicate de autorităţile Republicii Moldova pentru prevenirea şi răspândirea coronavirusului de tip nou COVID-19.

În perioada stării de urgenţă (17 martie-15 mai 2020), dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

De la instituirea stării de urgenţă, Comisia se întruneşte cu regularitate, luând decizii necesare pentru asigurarea ordinii în stat, respectarea hotărârilor autorităţilor şi diminuarea stării de criză provocată de răspândirea coronavirusului.

img20003035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!