ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Ion Chicu a discutat proiectul Reforma Învățământului în Moldova

11:59 | 14.04.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a discutat astăzi proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” în cadrul unei ședințe on-line cu responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

La ședință au participat viceprim-ministrul Serghei Pușcuța, ministru al Finanțelor, și ministrul Educației, Igor Șarov.

A fost discutat subiectul evaluării eficienței și calității educației profesionale și universitare, precum și a sectorului de cercetare.

Restricțiile impuse în cadrul procesului de administrare a situației epidemiologice au accentuat necesitatea de a investi în dezvoltarea procesului de educație on-line și instruirea digitală a cadrelor didactice. A fost discutată necesitatea organizării unui program compensatoriu pentru a putea învăța cei cca 18 mii de copii care nu au avut posibilități tehnice să urmeze lecțiile on-line în perioada sistării procesului educațional pe durata epidemiei.

img20003189

img20003189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!