ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rectificările operate la bugetul de stat au intrat în vigoare

15:16 | 25.04.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și legea privind modificarea Legii bugetului de stat pe anul 2020 au fost publicate sâmbătă în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

În urma modificărilor, veniturile bugetului de stat vor avea o diminuare cu cca 6,34 miliarde lei sau 14,3 la sută față de cele aprobate inițial și vor constitui 37,798 miliarde lei. Reducerea veniturilor este cauzată, în principal, de diminuarea impozitelor și taxelor, dar și a veniturilor din subvenții.

În același timp, se vor majora cheltuielile cu cca 2,22 miliarde de lei (1,6%), utilizându-se instrumentele politicii bugetar-fiscale, acestea vor constitui 53,773 miliarde lei.

Deficitul bugetar revizuit constituie 15,975 miliarde lei.

Va fi modificată structura surselor de finanțare a deficitului bugetar, ținând cont de schimbările parvenite la intrările de noi împrumuturi externe, în special cele de urgență destinate combaterii efectelor COVID-19, inclusiv din partea FMI, Federației Ruse, Băncii Mondiale, Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Sursa: www.monitorul.md

img20003468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!