ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 73 cazuri noi

17:31 | 27.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost procesate 367 de probe, dintre care s-au confirmat 73 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 3 481 de cazuri. Anunțul a fost făcut luni de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, toate cazurile depistate astăzi sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Chișinău - 31, alte 18 au fost depistate în stânga Nistrului, 8 la Cahul și 3 la Strășeni.

Ministrul a menționat că 14 din persoanele depistate astăzi sunt angajați ai unei instituții medicale din sectorul Râșcani al capitalei, acolo fiind înregistrat un focar de infecție. Ea a adăugat că de mai multe zile se testează intens, mai ales în focare, iar până în prezent au fost tratate 925 de persoane și s-au înregistrat 101 decese.

Prezent la ședință, premierul Ion Chicu a menționat că ieri, când a fost sărbătorit Paștele Blajinilor, clericii din 816 biserici s-au abținut de la slujbe, iar in 564 au desfășurat servicii divine fără enoriași. Doar în cinci biserici recomandările CSE au fost încălcate, la slujbe fiind admise mai mult de 10 persoane.

Șeful cabinetului de miniștri a specificat că de mâine în capitală și în municipiul Bălți transportul public va circula fără taxatori, aceștia vor ieși la muncă abia pe 4 mai când își reiau serviciul și bugetarii. El a  mulțumit României pentru suport și a specificat că echipe de medici din țara vecină vor ajuta timp de două săptămâni angajații din sistemul medical din R. Moldova.

În perioada 17 martie - 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.

img20003504

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!