ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 133 de cazuri noi

17:39 | 29.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost procesate 801 probe, dintre care s-au confirmat 133 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 3 771 de cazuri. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, toate cazurile sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Chișinău - 30, alte 20 au fost depistate în stânga Nistrului, Cahul - 16, Bălți - 11, Dubăsari - nouă, Fălești - opt .

Ministrul a menționat că numărul persoanelor tratate a ajuns la 1 114, iar al celor decedate la 109.

Prezent la ședință, șeful statului, Igor Dodon, a cerut populației să respecte restricțiile impuse, chiar dacă de luni o parte din ele au fost scoase, iar oamenilor legii să fie corecți în sancționare. El a spus că va propune premierului ca deținătorii de patente care nu au muncit în timpul stării de urgență să poată beneficia de ajutor de șomaj.

În perioada 17 martie - 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.

img20003571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!