ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a convocat o ședință dedicată subiectului industrializării

18:09 | 12.05.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a convocat astăzi o ședință dedicată subiectului industrializării Republicii Moldova. În cadrul ședinței, au fost discutate căile de atragere a investitorilor industriali și oportunitățile investiționale existente în raioanele R. Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Marin Ciobanu, administratorul Zonei Industriale Bălți, a vorbit despre constituirea a 16 platforme industriale în Republica Moldova și de experiența acumulată în atragerea investitorilor industriali. La această etapă se clarifică locațiile potrivite pentru constituirea platformelor industriale și se discută cu autoritățile locale.

A fost discutată oportunitatea constituirii unui parc de inovare, cercetare și dezvoltare, care va fi specializat în proiectarea și testarea soluțiilor în special pentru industria automotivelor. Parcul va oferi oportunități de creștere și dezvoltare personală pentru inginerii și cercetătorii moldoveni și va stimula dezvoltarea industrială a țării.

Prim-ministrul a solicitat elaborarea unui plan de acțiuni detaliat, cu termeni concreți și responsabili. „Vom merge la investitori și trebuie să avem cât mai multe argumente să-i convingem să investească în Moldova. Vom informa toți partenerii de dezvoltare despre intențiile noastre și facilitățile care le oferim. Moldova poate fi o oportunitate de dezvoltare practic pentru orice industrie”, a spus Ion Chicu.

img20003911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!