ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a prelungit interdicţia de a exporta măști medicale și dezinfectante

17:03 | 13.05.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/.  Guvernul Republicii Moldova a extins, până la 15 iunie inclusiv, interdicţia de a exporta măști medicale și dezinfectante. Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Executivului, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii, având în vedere asigurarea în continuare a necesităţilor interne în contextul pandemiei, producătorii moldoveni nu pot exporta măști, mănuşi medicale şi produse dezinfectante.

Decizia a fost luată în legătură cu continuarea răspândirii infecției de coronavirus la nivel internațional și, în special, în legătură cu confirmarea cazurilor pe teritoriul Republicii Moldova.  

Potrivit Cabinetului de miniştri, „scopul acestei interdicţii constă în ocrotirea vieții și sănătății oamenilor, evitarea răspândirii acestei infecții pe teritoriul Republicii Moldova și asigurarea cererii oamenilor cu măști medicale”.

Pe 11 martie, Guvernul de la Chişinău a interzis exportul de măști medicale și dezinfectante, până la 15 aprilie, după care încă până la 15 mai. În decizia de aproape o lună în urmă, Executivul şi-a rezervat dreptul ca „în funcție de evoluția situației, să decidă reducerea sau extinderea acestei interdicții”. Acest drept rămâne în vigoare şi în continuare.

img20003945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!