ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul boxului național a reluat antrenamentele

11:26 | 19.05.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Liderul boxului moldovenesc în ultimii ani, Vasile Belous a reluat luni, 18 mai, antrenamentele intensive în vederea participării la turneele internaționale de calificare la Jocurile Olimpice din anul viitor, transmite MOLDPRES.

El a revenit după o pauză de aproximativ 7 luni din cauza unei accidentări la braț. Din această cauză nu a participat la campionatul național din anul trecut. ”Mâna accidentată nu mă mai deranjează. Mă simt bine. Doresc enorm să mai particip la o Olimpiadă. Și nu doar să particip, dar să am o evoluție meritorie. Evident, dacă și Federația națională mă va susține”, a declarat performerul pentru agenție.

”Sper mult că Vasile Belous va intra repede în ritmul antrenamentelor intensive, necesare pentru a obține în continuare performanțe. El este un mare boxer. Își cunoaște la perfecție meseria și-i capabil să producă surprize mari, să obțină biletul de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021). Urmează să decidem, în funcție de nivelul pregătirii, cum o să decurgă antrenamentele, curele de slăbire în ajunul turneelor, la ce categorie de greutate o să concureze, 69 sau 75 kg”, a adăugat Antrenorul Emerit Petru Caduc, care-l pregătește timp de peste 10 ani la Școala specializată din Grimăncăuți.

Vasile Belous este cel mai bun boxer moldovean în activitate din ultimii ani. În palmaresul său figurează medalia de bronz cucerită la Campionatul European de la Minsk (2017), locul 5 la Jocurile Europene de la Minsk (2019),  locul 5 la Mondialele de la Baku (2011), campion al Acord Combat Games (2010, Beijing), medalia de bronz la Campionatul Mondial Universitar (2011, Ulaanbaatar), locul 9 la Olimpiada de la Londra (2012), bronz la Campionatul Uniunii Europene (Sofia, 2014). El este câștigător al turneelor internaționale de clasa A: ”Beogradski pobednik” (Belgrad, 2006, 2015), ”Felix Stamm (Varșovia, 2009), ”Centura de aur” (Constanța, 2013), premiant la penultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Baku, 2016).

img20004083

img20004083

img20004083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!