ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consilierii municipali au votat pentru reînnoirea parcului de transport public municipal

15:19 | 19.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a votat marți, 19 mai, proiectul de decizie prin care Primăria este împuternicită să achiziționeze, până la data de 31 decembrie 2020, o sută de autobuze și 18 troleibuze articulate rulate, dar să asigure asamblarea a 30 de troleibuze, transmite MOLDPRES. 

Potrivit deciziei, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, este împuternicit să poarte negocieri cu băncile comerciale moldovenești pentru obținerea unui credit în valoare maximă de 400 de milioane de lei pentru efectuarea acestor achiziții. 

La elaborarea ulterioară a Caietului de Sarcini privind achiziționarea autovehiculelor, consilierii municipali vor stabili ce fel de combustibil vor folosi cele o sută de autobuze care vor fi achiziționate. 

În același timp, mai mulți consilieri municipali au atenționat că prețul unei călătorii în transportul public municipal va crește. Estimările  Grupului de Lucru al Consiliului Municipal Chișinău au arătat că prețul unui bilet pentru o călătorie în transportul public municipal ar trebui să constituie cel puțin 6.4 lei.  

Potrivit datelor statistice, fluxul cotidian de pasageri în municipiul Chișinău este de cca 671 de mii de călătorii pe zi, dintre care 597 de mii au loc în raza administrativă a orașului Chișinău, iar restul încep sau se încheie în una din localitățile din zonele suburbane. 

img20004092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!