ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magazine alimentare, care au activat în perioada stării de urgență, vor plăti o taxă locală mărită

12:44 | 21.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a votat la ședința de joi mărirea taxei locale, cu 20 la sută, pentru agenții economici care ș-au desfășurat activitatea în perioada stării de urgență pe o suprafață mai mare de 200 de metri pătrați, transmite MOLDPRES.

Drept argumentare pentru votarea acestei decizii au constituit datele statistice care arată că în perioada 15 martie – 15 mai,  în care pe teritoriul Republicii Moldova a fost instituită starea de urgență, magazinele alimentare care activează pe o suprafață mai mare de 200 de metri pătrați au înregistrat creșteri ale vânzărilor cu aproximativ 30 la sută.

De asemenea, consilierii municipali au constatat că o serie de produse de primă necesitate au înregistrat creșteri de preț cu peste 20 la sută.

Printre agenții economici care își desfășoară activitatea pe suprafețe mai mari de 200 de metri pătrați se numără magazine alimentare mari.

img20004163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!