ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională oferă publicului online revista ”Magazin bibliologic”

14:17 | 21.05.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională a Republicii Moldova oferă publicului online  revista ”Magazin Bibliologic”, nr. 1-2 din anul curent, precum și edițiile precedente, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul instituției, Elena Pintilei a menționat că revista ”Magazin bibliologic” (MB) este la cel de-al 29-lea an de la prima apariție (apare din 1991) și constituie „portretul de grup al mai multor generații de bibliotecari”.

Potrivit sursei citate, un moment remarcabil din istoria acestei publicații este legat de numele regretatului director Alexe Rău, diriguitor și îngrijitor chiar de la primele apariții editoriale. Respectând și continuând cele investite de nume de referință din biblioteconomia națională pentru succesul revistei, echipa MB se concentrează pe o deplină consacrare, angajându-se în crearea unui brand de calitate, în susținerea comunicării profesionale, inițiind dialoguri și schimb de experiențe inovative, schițând tablouri de valori profesionale și orientând comunitatea bibliotecară spre schimbare.

”Ne dorim să fim o platformă de prezentare a realizărilor și experiențelor, de promovare a imaginii Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, principala bibliotecă din țară, ea fiind de fapt și o expresie a identității naționale, platformă de coeziune și consolidare a activității bibliotecilor din Moldova. În al doilea rând, revista MB încurajează relaționarea și socializarea bibliotecarilor din cadrul Sistemului Național de Biblioteci, reflectând unicitatea rețelelor/instituțiilor bibliotecare (publice naționale și teritoriale, din învățământ, specializate, centre de informare etc.) și optând pentru asigurarea unității naționale în domeniu. În al treilea rând, revista se dresează tuturor cititorilor, fiind un spațiu sigur și primitor”, a mai spus Elena Pintilei.

Revista cuprinde rubricile: ”Sub cupola Bibliotecii Naționale”, ”Consolidarea Sistemului Național de Biblioteci”, ”Oameni în profesie. Profesie prin oameni, Istorii de succes”, ”Evenimente”, ”În sfera de preocupări a echipei BM” ș.a.

Printre autorii care au apărut în ultimul număr se află Ludmila Corghenci, directorul Centrului de formare continuă, prezentă cu articolul ”Investiții profesionale pentru dezvoltarea personală de specialitate – arhitect al  performanței instituționale”, materialul ”Promovarea  cărții și a lecturii: experiențe inteligențe” de Victoria Vasilică,  eseul ”Sursele de informare ca  temelie de rezistență a bibliotecii”de Vera Osoianu, un interviu intitulat ”Cartea creștină în anul lecturii 2020”,  acesta fiind  declarat și Anul Bibliei, un interviu cu protoiereul mitrofor Octavian Moșin, realizat de Raisa Plăieșu ș.a.

Ultimul număr al revistei cuprinde 112 pagini. Acesta poate fi citit pe site-ul instituției: bnrm.md.

img20004169

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!