ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău propune interzicerea totală a publicității stradale în zona istorică a orașului

11:52 | 22.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Noile regulamente privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și afișaj stradal prevăd interzicerea panotajului și reclamei stradale în zona istorică a municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban și viceprimarul Victor Chironda au prezentat astăzi noul proiect al regulamentului privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și afișaj stradal. Potrivit noilor reguli, municipiul Chișinău va fi împărțit în trei zone de restricție pentru panotajul stradal: în zona ultracentrală va fi interzis panotajul stradal; în zona restricționată se permite panotajul de mici dimensiuni; în zona lărgită este permis atât panotajul de mari dimensiuni, cât și cel de mici dimensiuni.

Potrivit edilului capitalei, municipiul Chișinău abundă în publicitate stradală haotică și urâtă. “În perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, Primăria Chișinău a scos peste 600 de panouri de afișaj neautorizat”, a spus Ceban.

Viceprimarul Victor Chironda a adăugat, la rândul său, că regulamentul referitor la amplasarea panotajului stradal este unul vechi și nu mai corespunde normelor actuale. ”Actualul regulament datează din anul 2007, este vechi, noul regulament va reglementa locația, amplasarea și tipul de panotaj”, a specificat Chironda.

Noile regulamente privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și afișaj stradal vor trebui să fie aprobate de Consiliul Municipal Chișinău.

img20004197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!