ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe partide nu au înaintat raportul financiar către CEC

13:17 | 22.05.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Un număr de 13 formațiuni politice nu și-au onorat obligația legală de a depune rapoartele financiare pentru anul 2019 la Comisia Electorală Centrală /CEC/, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi, CEC a luat act de rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2019. Astfel, s-a constatat că au respectat termenul de prezentare a rapoartelor pentru anul trecut doar 26 de partide politice, șapte formațiuni au depus raportul peste termenul limită, iar alte 13 nu și-au onorat obligația legală de a depune rapoartele la CEC.

În temeiul prevederilor Codului contravențional, CEC va cita persoanele cu funcție de răspundere din cadrul acestor partide politice și va întocmi procesele-verbale de contravenție.

În acest context, Comisia a atenționat partidele politice asupra obligației de a completa și prezenta raportul privind gestiunea financiară în corespundere cu dispozițiile din lege și cele regulamentare. Ținând cont de situația epidemiologică actuală, CEC a decis să acorde partidelor politice un termen suplimentar, până la data de 10 iunie 2020, pentru a prezenta informațiile lipsă și a înlătura erorile din rapoarte.

Hotărârea adoptată de către CEC va fi remisă spre informare și executare partidelor.

img20004200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!