ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează pentru weekend răcoare şi izolat ploi

14:31 | 22.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Temperaturi moderate pentru această perioadă şi pe alocuri ploi de scurtă durată prognozează în acest sfârşit de săptămână Serviciul Hidrometeorologic de Stat, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 23 mai, cel mai cald va fi în sudul ţării, unde termometrele vor indica maxim 19 grade Celsius. Totuşi, vremea răcoroasă se va proiecta pe fundalul unui cer preponderent însorit, care o va îmblânzi în ciuda valorilor termice mai puţin generoase. Noaptea, mercurul va coborî până la 2 grade de căldură.

Duminică, 24 mai, temperaturile diurne vor oscila între 17-22 de grade, iar cele de noapte – între 3-8 grade Celsius. În ultima zi de săptămână sunt posibile ploi de scurtă durată. Precipitaţii sunt aşteptate pe alocuri, în special în regiunile de centru şi nord.

Pe data 22 mai, creştinii ortodocşi sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae de vară. Se zice că aşa cum Sfântul Nicolae din decembrie aduce după sine iarna în plină forţă, aşa şi cel de vară semnalează venirea căldurilor.

img20004205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!