ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa Bate Borisov a cucerit primul trofeu continental în pandemia de coronavirus

15:04 | 25.05.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Echipa de fotbal BATE Borisov a cucerit în weekend primul trofeu  al fotbalului european în perioada pandemiei de coronavirus, Cupa Belarusului, relatează MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Ea și-a adjudecat trofeul după o victorie dramatică cu Dinamo Brest. Meciul s-a jucat  cu reprize suplimentare dictate de arbitri.  Când partida se apropia de loviturile de departajare, Zahar Volkov a marcat în minutul 120+1, după o fază încâlcită în careul advers.

BATE Borisov și Dinamo Brest, campioana en-titre a Belarusului, s-au întâlnit și în ultima etapă din campionat. Tot BATE a câștigat și miercuri, cu 3-1 și s-a distanțat în fruntea clasamentului primei ligi din Belarus. 

Campionatul Belarusului se desfășoară în sistemul primăvară-toamnă și este singurul din Europa care nu a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

BATE Borisov și Dinamo Brest au fost adversare în finala Cupei Belarusului și cu doi ani în urmă, atunci când tot BATE a câștigat al doilea trofeu intern.

Primul club de fotbal a fost înregistrat în 1910 în Belarus la Gomel. Primul campionat în republică s-a desfășurat în 1922.

img20004246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!