ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a semnat Decretele cu privire la numirea a șapte Ambasadori în țările UE

13:53 | 27.05.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. În baza Hotărârilor Guvernului din 13 mai curent, Președintele țării, Igor Dodon, a semnat miercuri Decretele cu privire la numirea Ambasadorilor Extraordinari și Plenipotențiari ai Republicii Moldova în șapte țări membre ale Uniunii Europene, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Aceștia sunt Igor Bodiu, Ambasador în Republica Polonă; Anatol Cebuc, Ambasador în Republica Bulgaria; Alexandru Codreanu, Ambasador în Republica Cehă; Alexei Cracan, Ambasador în Republica Portugheză; Larisa Miculeț, Ambasador în Irlanda (în prezent, se află în Dublin); Andrian Roșa, Ambasador în Republica Letonia, și Anatol Urecheanu, Ambasador în Republica Italiană.

În cadrul discuțiilor cu fiecare dintre ei, Igor Dodon a subliniat importanța aprofundării relațiilor cu statele respective în scopul consolidării raporturilor comercial-economice, atragerii investițiilor străine directe, îmbunătățirii relațiilor la nivel de regiuni, extinderii contactelor culturale și umanitare, și nu în ultimul rând, schimbului de vizite la nivel de șefi de state.

Președintele le-a urat noilor ambasadori succes în realizarea misiunilor lor și și-a exprimat încrederea că parteneriatul cu aceste țări va obține un nou impuls.

img20004315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!