ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Investițiile în tichetarea electronică în transportul public municipal va fi de cel puțin cinci milioane de euro, anunță edilul capitalei

09:44 | 28.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Costul proiectului pentru tichetarea electronică în transportul public municipal va fi de cel puțin cinci milioane de euro, iar proiectul va fi implementat în sistem public-privat, a declarat  primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite MOLDPRES

„Companiile care vor să investească în acest proiect trebuie să aibă derulate proiecte similare în orașe de peste jumătate de milion de locuitori”, a spus Ceban.

Potrivit edilului, suma investită de partenerul străin ar trebui să fie de cel puțin 5 milioane de euro, întrucât costul aproximativ al proiectului pentru sistemul electronic de plată a tarifelor din municipiul Chișinău este de 6-9 milioane de euro, în funcție de tehnologiile care vor fi utilizate.

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat pe 19 mai un proiect de decizie privind formarea unui grup de lucru care va elabora caietul de sarcini pentru lansarea parteneriatului public-privat pentru tichetarea electronică în transportul public municipal. Grupul de lucru are un termen de trei luni pentru a prezenta spre aprobare caietul de sarcini.

img20004336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!