ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua de 1 iunie va fi lucrătoare

16:41 | 28.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat astăzi că, în acest an, ziua de 1 iunie va fi lucrătoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate,  în anii precedenți au fost adoptate hotărâri de Guvern prin care ziua de 1 iunie era declarată zi de odihnă, cu recuperarea acesteia în una din zilele de sâmbătă.

În anul curent, din cauza pandemiei salariații din sectorul bugetar urmează să recupereze 22 de zile declarate libere prin Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale.

Republica Moldova se află în stare de urgență în sănătate publică prin infecția COVID-19, declarată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, prin Hotărârea nr. 10 din 15 mai 2020. În acest context, autoritățile fac apel la familiile cu copii să respecte măsurile de precauție: să evite spațiile publice aglomerate, să respecte igiena și distanța socială.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!