ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Japoniei va oferi 268 000 de dolari pentru susținerea femeilor din R. Moldova

14:02 | 04.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Guvernul Japoniei va oferi 268 700 de dolari pentru Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) din R. Moldova, pentru a proteja și susține femeile, dar și pentru a depăşi provocările cu care acestea se confruntă în timpul pandemiei de COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de UN Women, cele mai vulnerabile femei în contextul COVID-19 în Republica Moldova sunt femeile migrante care s-au reîntors acasă, cele din mediul rural, femeile din grupurile subreprezentate, cele vârstnice, femeile însărcinate și mamele care alăptează, femeile singure care își întrețin familiile, femeile cu dizabilități, femeile care trăiesc cu HIV și cele care au supraviețuit violenței în bază de gen și sunt plasate în adăposturi cu acces limitat la servicii esențiale, inclusiv asistență medicală.

Conform statisticilor oficiale, în Republica Moldova 1 din 5 femei ajunge să fie angajată în sectorul informal, iar o pondere și mai mare de femei sunt angajate în sectorul serviciilor (57,8%). Femeile domină și sectoarele care sunt grav afectate de carantină și de măsurile de distanțare socială, precum comerțul (54,9%), sectorul ospitalității (71,4%) și sectorul educației (81,9%). În afară de aceasta, multe femei sunt principalele îngrijitoare ale copiilor și ale altor membri de familie și deseori sunt dependente financiar de bărbații din familie.

„Peste 300 de femei și fete și familiile lor vor beneficia de inițiativele UN Women de abilitare graţie contribuției oferite de Guvernul Japoniei”, a declarat Peterson Magoola, reprezentant interimar UN Women Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!