ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federaţia Internaţională de Judo a anunțat când va fi reluat circuitul mondial

16:42 | 10.06.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Federația Internațională de Judo (IJF) a anunțat că în septembrie se poate relua circuitul mondial, care a fost stopat în martie din cauza pandemiei de coronavirus, relatează MOLDPRES. 

„Actualul proiect al IJF este repornirea circuitului mondial începând din luna septembrie”, a declarat preşedintele IJF, Marius Vizer, într-o scrisoare adresată tuturor federaţiilor, anunță Agerpres. „Totuşi, noi nu controlăm factorii legaţi de Covid-19. Sperăm că până atunci criza sanitară nu va mai avea niciun impact asupra condiţiilor de călătorie şi de funcţionare”, a mai spus acesta. Vizer a mai remarcat: „Obiectivul nostru este să relansăm circuitul mondial de îndată ce vor fi garantate condiţii sigure şi echitabile”. 

Judocanii români sunt primii sportivi olimpici din  România care au reluat antrenamentele la baza de la Izvorani. Anunțul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă. Loturile olimpice de seniori sunt formate din 12 sportivi (şase fete şi şase băieţi) și au reînceput pregătirea centralizată de la data de 18 mai, la Complexul Sportiv Olimpic de la Izvorani.

Componenţa loturilor este: Ungureanu Monica, Chiţu Andreea, Stere Elena, Riciu Cleonia, Dobre Ştefania, Moscalu Serafima, Raicu Alexandru, Şulcă Adrian, Cercea Marcel, Văsian Ionuţ, Creţ Alex, Kunszabo Luca. Staff-ul este format din: Bercean Florin (antrenor), Richter Simona (antrenoare), Pop Mirela (medic), Cipcigan Emil (maseur), Sumandea Ştefan (maseur).

Membrii lotului național de judo se pregătesc individual deocamdată de viitoarele turnee. Denis Vieru (66 kg) și Victor Sterpu (73 kg) sunt calificați provizoriu la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în vara anului viitor. Șanse teoretice bune de a obține biletul olimpic de acreditare are și Dorin Goțonoagă (81 kg), care însă urmează să suporte în timpul apropiat o intervenție chirurgicală peste hotare. Conform antrenorului echipei naționale Valeriu Duminică, și Cristina Blanaru (48 kg) ar putea deveni participantă la Olimpiadă.

img20004681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!