ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău va lansa trei sisteme de management electronic

14:08 | 17.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a semnat astăzi un contract de colaborare cu  I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” pentru lansarea a trei sisteme de management electronic: este vorba de managementul documentelor, managementul petițiilor și managementul resurselor umane, transmite MOLDPRES.

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, serviciile informatice sunt necesare pentru a gestiona rapid volumul mare de documente care există în Primăria Chişinău și va asigura transparența proceselor operaționale, evidenţa, controlul executării, stocarea şi regăsirea documentelor, în orice format electronic, inclusiv imagini ale documentelor pe hârtie.

Ceban afirmă că municipalitatea trebuie să fie o instituție care să presteze servicii calitative locuitorilor capitalei, chiar și la distanță, astfel ca oamenii să nu fie nevoiți să stea în rânduri interminabile pentru a obține un act permisiv de la instituțiile municipale. „Birocrația și corupția vor fi eliminate din primăria Chișinău atunci când vom digitaliza la maximum serviciile oferite cetățenilor”, a notat Ceban.

Edilul a dat asigurări că procesarea documentelor va fi posibilă şi de pe telefonul mobil.

img20004859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!