ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zidane a apreciat pozitiv noul format al Ligii Campionilor la fotbal

17:05 | 18.06.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Francezul Zinedine Zidane, antrenorul echipei Real Madrid, a apreciat pozitiv noul format al Ligii Campionilor la fotbal, considerând că nu este ''rău deloc", relatează MOLDPRES cu referire la surse electronice.

"Nu găsesc că este rău deloc să jucăm sferturile de finală, semifinalele şi finala Ligii Campionilor într-o singură manşă. Dar înainte de asta, avem meciul din optimile de finală cu Manchester City şi vom face totul ca să mergem mai departe. Însă, eu consider că este o variantă bună. Mai ales să le organizăm în acelaşi loc. Vor fi 15 zile în care totul se va decide", a spus tehnicianul francez.

"Cum noi traversăm un moment cu totul special, totul va fi deosebit până la finalul sezonului, inclusiv pentru Liga Campionilor. Singurul lucru pe care noi îl ignorăm, este unde vom juca returul optimilor de finală cu City. Dar ne vom adapta", a mai spus "Zizou".

Uniunea Europeană de fotbal (UEFA) a anunţat miercuri că faza finală a Ligii Campionilor va avea loc la Lisabona în luna august, cu un turneu cu opt echipe.

Meciurile se vor desfăşura pe stadioanele echipelor Benfica şi Sporting Lisabona.

Acest Final 8 inedit va începe pe 12 august. Sferturile de finală şi semifinalele se vor disputa într-o singură manşă, nu în două, ca de obicei. Finala se va juca pe 23 august.

Înaintea turneului final al Champions League vor trebui să se dispute cele patru meciuri din returul optimilor, suspendate din cauza pandemiei de coronavirus: Juventus - Lyon (0-1 în tur), Manchester City - Real Madrid (2-1), Bayern Munchen - Chelsea (3-0) şi FC Barcelona - Napoli (1-1).

Atletico Madrid, Paris SG, RB Leipzig şi Atalanta Bergamo sunt deja calificate în sferturile de finală.

Aceste patru echipe îşi vor afla adversarele din Final 8 pe 10 iulie, la tragerea la sorţi a acestei faze finale. Ultimele patru bilete pentru sferturi vor fi împărţite după meciurile rămase în returul optimilor, ce se vor desfăşura pe 7 şi 8 august în locuri ce urmează să fie stabilite, fie pe stadioanele formaţiilor gazdă, fie în Portugalia.

Finala Ligii Campionilor trebuia să se dispute iniţial la Istanbul.

img20004902

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!