ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Comrat se construiește un complex sportiv

14:55 | 19.06.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a mers astăzi la șantierul de construcție a unui complex sportiv în municipiul Comrat. Acesta este amplasat pe un teren de 4 hectare și include un stadion de fotbal cu o capacitate de cinci mii de locuri, o sală acoperită pentru diverse sporturi de echipă și alte facilități, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, complexul este construit cu susținerea Guvernului Republicii Turcia, care au oferit circa 10 milioane de euro. Din bugetul de stat au fost alocate 8,6 milioane de lei pentru racordarea complexului sportiv la rețeaua de aprovizionare cu apă și canalizare. Stadionul actual din Comrat are o vechime de aproximativ 60 de ani și nu satisface normele actuale.

Prim-ministrul a mulțumit Guvernului Turciei pentru asistența oferită Republicii Moldova în dezvoltarea infrastructurii sociale.

Autorităţile UTA Găgăuzia îşi propun ca în cadrul complexului sportiv să fie organizate antrenamente și competiţii de nivel naţional, cât şi internaţional și consideră că lansarea complexului va servi drept impuls pentru dezvoltarea sporturilor în regiune și îndemn de a urma un mod sănătos de viață. Stadionul va satisface standardele Federației internaționale de fotbal FIFA.

img20004931

img20004931

img20004931

img20004931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!