ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de urgență în sănătate publică ar putea fi extinsă, anunță premierul

09:21 | 22.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Starea de urgență în sănătate publică ar putea fi extinsă și după data de 30 iunie. Decizia va  fi examinată mâine la ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, a menționat premierul Ion Chicu, la finele ședinței săptămânale de luni cu șeful statului Igor Dodon și speakerul Zinaida Grecianîi, comunică MOILDPRES.

Șeful executivului a precizat că, în contextul în care crește numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus, săptămâna trecută a fost majorat numărul de paturi din spitale.

„Avem ocupate în jur de 50-55% din locurile din spitale, însă personalul medical este extenuat. Din acest motiv îndemn cetățenii să fie precauți. Statul face tot ce e posibil, dar dacă dumneavoastră nu veți fi disciplinați, nu vom reuși să trecem de această pandemie”, a opinat Chicu.

Starea de urgență în sănătate publică a fost instituită la 16 mai și urma să se încheie pe 30 iunie curent.

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!