ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape o treime din persoanele infectate cu COVID-19 sunt din Chișinău

10:14 | 26.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. În ţară sunt înregistrate în prezent 15 453 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care aproape o treime sunt din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut vineri de conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/, în cadrul unei conferințe de presă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor prezentate de MSMPS, în ultima săptămână, a crescut numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, s-a majorat și numărul de decese cu peste 3 la sută.

În prezent, în stare gravă sunt 449 de pacienți, iar 510 persoane, printre care și 25 de lucrători medicali, au pierdut lupta cu virusul. Cel mai des suferă de COVID-19 femeile, iar cel mai afectat este mediul urban.

Conform sursei citate, până la ziua de astăzi, 2348 de angajați din sistemul medical s-au infectat cu noul coronavirus. Din aceștia, peste 600 sunt medici, iar peste 1000 asistenți medicali.

Datele MSMPS arată că noul virus nu a ocolit nici minorii, în perioada pandemiei fiind infectați cu COVID-19 un număr de 900 de copii și peste 150 de gravide. Cu noul coronavirus s-au infectat și 30 de preoți, iar trei au murit în urma complicațiilor provocate de acesta.

Specialiștii au îndemnat populația să respecte recomandările medicilor și să evite locurile aglomerate. Ei au cerut cetățenilor să fie prudenți și echipați cu metode de protecție atunci când merg la serviciu sau după cumpărături.

Conducerea MSMPS a dat asigurări că în instituțiile medicale sunt paturi suficiente pentru bolnavii de COVID, iar în capitală a fost activat și Institutul de Ftiziopneumologie.

img20005143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!