ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stația de pompare de la Vadul lui Vodă ar putea fi în pericol, din cauza creșterii nivelului de apă pe Nistru

13:10 | 27.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Comisia Situații Excepționale a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință și a discutat despre situația creată în legătură cu inundațiile din zona plajei de la Vadul lui Vodă, informează MOLDPRES.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, un grup de specialiști s-a deplasat în teren și a examinat starea de lucruri atât la plaja din orașul Vadului lui Vodă, precum și a stației de pompare a apei din râul Nistru.

”În aceste condiții, asigurarea capitalei cu apă potabilă este un obiectiv primordial pentru noi, deoarece zona de funcționare a pompelor se află la 21 de metri sub nivelul Nistrului, iar motoarele ar putea fi inundate. Astfel, sunt pregătite trei pompe de rezervă și o stație de energie electrică. Menționez că S.A „Apă Canal Chișinău” are rezerve de apă. Monitorizăm în permanență situația pentru a interveni prompt în caz de necesitate. Cu privire la starea de lucruri de pe plajă, situația este gestionată de inspectorii IGSU, care au amenajat un baraj contra inundațiilor pe o lungime de 1 km. La fel, situația este monitorizată permanent de către administrația publică locală și direcția de poliție a municipiului Chișinău”, a mai spus Ion Ceban.

Primarul general a mai afirmat pe rețelele sociale că, la solicitare, va fi pus la dispoziție transport care va evacua bunurile agenților economici de pe plajă, în caz că vor fi inundate clădirile din preajmă.

img20005180

img20005180

img20005180

img20005180

img20005180

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!