ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a expediat ajutoare pentru lichidarea consecințelor inundațiilor din Ucraina

13:44 | 27.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova a expediat astăzi un lot de produse și echipamente necesare pentru lichidarea consecințelor inundațiilor din ultimele zile în Ucraina, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, o coloană de autospeciale condusă de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, general-maior Mihail Harabagiu, a pornit la drum în această dimineață de la sediul IGSU, pentru a transporta ajutorul la Cernăuți, una din cele mai afectate regiuni din Ucraina.

Lotul umanitar cuprinde generatoare, motoferăstraie, motopompe, furtunuri de intervenție, precum și saci de polipropilenă. Acestea urmează să fie utilizate de echipele de intervenție ucrainene în lichidarea consecințelor inundațiilor.

Precipitațiile din ultima perioadă au afectat grav regiunile vestice din Ucraina, cum ar fi Ivano-Frankivsk, Lviv, Transcarpatia, Ternopil și Cernăuți.

img20005181

img20005181

img20005181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!