ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție personală a artiștilor plastici Antonina și Vitalie Grișciuc a fost deschisă la Biblioteca Națională

15:18 | 27.06.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost deschisă vineri, 26 iunie, expoziția personală de pictură și grafică cu genericul ”Ploaia de petale” a artiștilor plastici Antonina și Vitalie Grișciuc, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Elena Pintilei, expoziția include circa 30 de lucrări executate în diferite tehnici ale artei vizuale: ulei pe pânză, acuarelă, peniță tuș, gravură pe hârtie. În lucrările artiștilor sunt reprezentate motive de sat și a arhitecturii Chișinăului vechi.

”Avem o țară de poveste, cu un farmec deosebit a luminii și culorii, cu peisaje pitorești, cu râuri vii și apă lină, cu codrii seculari, admirația cărora îți trezește mereu sentimentul inspirației. Oamenii, atât cei maturi, cât și copiii, cu viața lor de zi cu zi, sunt prezenți în tablourile artiștilor. Chișinăul vechi, așezat pe un loc pitoresc, pe șapte coline, produce o impresie plăcută asupra locuitorilor și oaspeților. Artiștii rămân fideli părții vechi ai Chișinăului și încearcă să imortalizeze arhitectura acestuia, creând tablouri noi și noi în diferite ipostaze a zilei și a anotimpurilor” a subliniat Elena Pintilei.

De mai bine de 25 de ani, artiștii plastici Antonina și Vitalie Grișciuc participă la expoziții de artă de grup și organizează expoziții personale. Lucrările lor au fost expuse în numeroase țări: R. Moldova, România, Rusia, Israel, Spania, Luxemburg, Belgia, Germania, Japonia, Franța etc. Acestea se află în colecții de stat și particulare din mai multe țări ale lumii.

Expoziția va fi deschisă până la 21 decembrie 2020.

img20005182

img20005182

img20005182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!